AraeBCN

La Pau a les teves mans, un material per encendre la llum de la Pau

Arae ha col·laborat en la traducció i adaptació al català del programa internacional “La Pau a les teves mans”, de Peace Education in Action, i us n’ofereix el material de forma gratuïta.

“No hi ha camins per a la Pau. La Pau és el camí”, deia Mahatma Gandhi. I aquest és l’esperit que ha inspirat durant dècades també educadors i educadores. L’educació per a la Pau, és cert, ha de provenir i atendre les causes dels conflictes i proposar mecanismes per gestionar-los, i alhora també ha de posar la llavor de la Pau en els cors dels nois i noies, com un fi i un camí en si mateix.

En aquesta línia, ja fa uns quants anys, per iniciativa del líder espiritual indi Mansukh Patel, es va iniciar un moviment mundial per encendre llànties en favor de la pau. Era  la “Flama de la Pau Mundial”, que amb un gest tan senzill com compartir una Flama i encendre-la en diversos llocs del món, amb la col·laboració d’entitats i governs, ha anat escampant la idea que la Pau és possible, ara i aquí. Inspirats per aquest moviment va sorgir Peace Education in Action, que promou el programa educatiu que presentem, “La Pau a les teves mans”.

Els objectius del programa són:

• Promoure debats sobre la Pau
• Ajudar a que els nens i nenes comprenguin què és la Pau
• Ensenyar el que cada un de nosaltres pot fer per sentir Pau al seu interior i compartir-la amb la resta

La Pau, al nostre abast

Els autors han partit de la base d’enfocar la Pau de forma positiva. Així que, tal com diuen en la introducció: “hem decidit no parar molta atenció a temes com crisis o guerres (internacionals), llevat que els nens mateixos ho suggereixin. No es tracta
de negar aquests problemes, però focalitzar-nos en ells ens aparta de l’objectiu real d’aquest projecte: adonar-nos que la Pau sempre està al nostre abast, sempre és a prop. No aquella classe de Pau que és l’absència de la guerra, sinó la Pau interna. Sabent que sempre està amb tu, que sempre pots tornar a ella. La Pau s’aconsegueix sobretot veient i estimulant allò de bo i positiu que hi ha en tu mateix i en els altres”.

Els exercicis d’aquest programa (de relaxació i altres), son tècniques eficients i provades, que han estat utilitzades amb èxit en la gestió de l’estrès i en la sanació dels traumes.

“La Pau a les teves mans” ha nascut de la necessitat de gran part del professorat, de disposar de material escolar per poder tractar el tema de la Pau a classe, i així poder crear Pau a l’escola, a les aules i en la comunitat.

El material consta de dos documents: una Guia didàctica on s’expliquen detalladament les activitats proposades, es proporciona informació i altres idees complementàries, i fins i tot es fan propostes per al treball personal del professorat. I un Quadern per a l’alumnat, on cada nena i nen pot recollir algunes de les activitats realitzades amb el gran grup i fer-ne d’altres de personals. Amb un disseny atractiu, tots dos materials estan disponibles per a la seva descàrrega gratuïta en pdf.

Trobaràs el material de “La Pau a les teves mans” en aquest enllaç.

 

26 agost, 2020

0 responses on "La Pau a les teves mans, un material per encendre la llum de la Pau"

Deixa un missatge