AraeBCN

Acabem les formacions d’estiu

Han estat dies intensos,  on moltes persones educadores han decidit compartir uns dies amb nosaltres en les diverses formacions durant aquests primers dies de juliol.

formació dipu

Els dies 27 de juny i 4 de juliol va tenir lloc la càpsula formativa “Famílies i Escoles municipals d’educació especial: responsabilitats i treball compartit”, organitzada per la Diputació de Barcelona i gestionada per Arae. En aquesta ocasió, part de la formació la va impartir en Miquel Àngel Alabart, que va comptar amb unes col·laboradores de luxe: la Bet Gallach i la Judit Vilagran, mestres de l’Escola Estel de Vic, membres de l’equip de treball amb famílies. Els participants han valorat sobre tot la concreció de l’enfocament centrat en la persona i de la participació de les famílies a través d’eines com l’Avaluació comprensiva i altres. Així mateix, la introducció a l’enfocament sistèmic i a la provenció de conflictes els va deixar amb ganes de més!

formació EE

Del 3 al 5 de juliol, una bona colla de mestres i educadores socials van compartir 3 dies magnífics al curs “Acompanyament emocional i dinàmica de grups”, celebrat a l’Espai TCI i organitzat per Arae. Va ser un treball vivencial, teòric i reflexiu on va quedar palesa la necessitat que les persones educadores vetllin pel seu propi benestar per fer una feina  d’acompanyament de qualitat. En vam sortir meravellats de l’entrega, la maduresa i la sensibilitat que anirà a parar al setembre a les escoles, i a d’altres contextos educatius. Tant de bo ho encomaneu!

Dissabte 7 de juliol vam acompanyar a un grup de dones valentes de l’Espai Mima’m (Sant Andreu de Llavaneres) que van voler compartir amb nosaltres el mòdul “El rol de la família des de la mirada sistèmica”.  Quan les dones es proposen cuidar la vida,  són imparables! Aquesta primera promoció de Formació de doules i acompanyants de primera infància ens ha fet connectar amb una gran sensació de confiança en què si cuidem de la nostra vida, els que vénen al darrere ho tenen una mica més fàcil per orientar-se al benestar.

Del 9 al 12, un grup d’educadores d’Escoles Bressol van coincidir per compartir 4 dies de treball i exploració al voltant del curs “Relació i treball  amb les famílies a l’Escola Bressol”, organitzat per la Diputació de Barcelona. Cuidar i acompanyar a l’Escola Bressol, implica necessàriament cuidar i acompanyar també les famílies. Vam quedar entusiasmats de la presència, la implicació i l’entrega d’aquestes educadores, que treballen en l’etapa més sensible i important de les nostres vides.

Engeguem ara uns dies de repòs i retirada. Al setembre us esperem amb noves propostes i alguna sorpresa. Recordeu que encara esteu a temps de reservar la vostra plaça en alguns dels nostres cursos.

Us desitgem un bon estiu, i un merescut descans.

0 responses on "Acabem les formacions d'estiu"

Deixa un missatge