AraeBCN

Tresor a la vista! El plaer de llegir

Aquest mes d’octubre del 2018 s’inicia la segona edició del projecte “Tresor a la vista!”, que l’Associació Arae porta a terme per a l’Ajuntament de Tona. El projecte parteix de la idea d’utilitzar el joc i la diversió com a eines per a la vinculació d’alguns infants i les seves famílies amb la lectura, i alhora, amb l’escola i l’aprenentatge. El treball es concreta en una activitat setmanal amb un grup d’infants, que té lloc a la biblioteca. L’objectiu és proporcionar als infants una experiència positiva de la lectura i l’aprenentatge, i alhora aconseguir un increment en l’hàbit lector dels nens i nenes. Per fer-ho, les educadores d’Arae proposen activitats lúdiques, manualitats, dramatitzacions… totes elles en relació a lectures, contes, etc.

Un altre puntal del projecte és la implicació de les famílies. Un cop al mes, l’activitat és fa conjuntament amb mares i pares (o avis i àvies, germans…). A més de passar una bona estona, les famílies van adquirint criteris i idees per acompanyar els nens i nenes en el seu procés d’establir un vincle positiu amb la lectura.

El treball d’Arae es fa en equip amb la biblioteca i amb les escoles, amb qui es comparteixen criteris, es comenta la marxa dels tallers i es preparen algunes propostes conjuntament (per exemple, per Sant Jordi).

 

0 responses on "Tresor a la vista! El plaer de llegir"

Deixa un missatge