AraeBCN

Neix Barbiana, la revista per a la nova generació de persones que eduquen

Ja ha nascut Barbiana
Barbiana és una revista sobre educació que editem des de l’Associació Arae amb la voluntat de recollir, recopilar i generar coneixements i reflexions entorn les actuals tendències educatives.

A Barbiana creiem que l’educació és acompanyament, que l’acompanyament és una relació entre persones, que el desenvolupament de les persones és el més important i que amb l’educació, totes (infants, joves, adults) creixem.
A Barbiana volem una educació que ens ajudi a desplegar el que som, que ens faci més lliures, més rics del que la vida ens pugui donar i que potenciï tot allò que ens fa humans.
Per tot això, a Barbiana busquem, expliquem i promovem aquelles iniciatives, idees, enfocaments, projectes, experiències, recursos… que comparteixen la nostra idea d’educació i poden inspirar altres persones per fer-la créixer.

 

Els referents de Barbiana

Els referents de Barbiana van des de la tradició pedagògica de l’Escola Nova i l’Escola Activa del segle XX, passant pels Moviments de Renovació Pedagògica, que traspassen les generacions, i l’Educació Lliure, l’Educació Viva i l’Escola Nova del segle XXI, així com la Pedagogia Crítica, l’Educació Popular, els moviments educatius del lleure (com l’Escoltisme i el moviment d’Esplai), els moviments que promouen l’aprenentatge sense escola o d’Escola a Casa, les Escoles del Bosc i altres moviments educatius o socials o que des de la Psicologia, la Sociologia, l’Art, l’Espiritualitat… dialoguen amb l’Educació. Pel camí, el saber fer, el saber pensar i el saber sentir de milers d’educadors i educadores i mares i pares, anònims o coneguts, que des de la pràctica o des de la teoria basada en ella han deixat la seva petjada i per tant, la seva llavor educativa.

 

Qui hi ha darrere de Barbiana i qui hi dona suport

La revista Barbiana està editada des de l’Associació Arae i té un consell de redacció format per Miquel Àngel Alabart, Eva Martínez, Heike Freire, Pere Juan Duque, Elisenda Pascual, Celeste Vaiana, Jordi Mateu i Mireia Bosch.

El projecte ha nascut amb la col·laboració del CAIEV (Centre d’Assessorament i Investigació Educativa) i de la XELL (Xarxa d’educació lliure).

 

Si tu també vols donar-hi suport i sents que Barbiana és la teva revista, subscriu-t’hi ara!

21 octubre, 2019

0 responses on "Neix Barbiana, la revista per a la nova generació de persones que eduquen"

Deixa un missatge