AraeBCN

L’escoleta dels avis i les àvies

Un projecte intergeneracional per a escoles, entitats i institucions

Els avis i àvies fan, des de fa uns anys, una funció de suport a la criança que s’ha tornat imprescindible per a moltes famílies. Avui en dia la major part d’avis i àvies (el 70%, segons alguns estudis) dediquen una bona part del seu temps a tenir cura dels néts.

L’Espai intergeneracional “L’escoleta dels avis i les àvies” és una proposta pensada per a avis i àvies que tenen cura d’infants petits, amb els següents objectius:

  • Oferir un espai per a que els avis i àvies puguin compartir les seves experiències i dubtes.
  • Proporcionar informació i criteris educatius segons demanda, prioritzant la redescoberta dels propis recursos.
  • Oferir alternatives a l’aïllament dels avis i àvies, tot realitzant activitats compartides en grups intergeneracionals.
  • Crear experiències lúdiques que ajudin a vincular els infants amb els seus avis i àvies en un context educatiu.

La proposta estàndard (adaptable a cada context) s’estructura en 10 sessions d’entre 1,5 i 2 h., on assisteixen avis i àvies amb els seus néts. A estones junts i a estones separats, uns i altres estan atesos per 2 professionals. Durant l’estona que els avis i àvies estan sols, tenen l’oportunitat de compartir inquietuds i rebre formació sobre aspectes que els interessen relacionats amb la criança. Mentrestant, els infants gaudeixen d’activitats dirigides a ells. Altres estones, tots plegats poden jugar, passejar o realitzar activitats conjuntes.

Una versió molt interessant i enriquidora és oferir aquest projecte des de l’escola bressol. Les experiències realitzades a una desena d’escoles bressol ha estat especialment ben valorada.

Si teniu un espai i podeu reunir un grup d’avis i àvies interessats, us oferim aquesta activitat. Per a més informació, contacteu-nos al mail o malabart@araebcn.com o truqueu al 699.49.12.36 (Miquel Àngel)

 

 

 

 

0 responses on "L'escoleta dels avis i les àvies"

Deixa un missatge