AraeBCN

Curs d’estiu: Acompanyament emocional i dinàmica de grups

Barcelona, 3 al 5 de juliol del 2018

Amb Miquel Àngel Alabart i Eva Martínez Pardo

Aquest curs té com a objectius adquirir estratègies i actituds bàsiques del treball emocional en el context educatiu en la seva dimensió grupal. Experimentarem diferents tècniques i recursos d’acompanyament emocional, de comunicació i de dinàmica de grups, tot relacionant-les amb la seva aplicació en casos conflictius. A partir d’una mirada respectuosa i àmplia, coneixerem elements bàsics sobre les emocions, l’autoestima, l’enfocament sistèmic de les relacions, la resolució de conflictes… i explorarem diverses formes d’acompanyar i gestionar les relacions en els grups.

El curs tindrà una base vivencial a partir de la qual es comentaran i debatran els conceptes i es relacionaran amb l’aplicació de tècniques específiques en grups.

Adreçat a: Mestres, persones educadores i acompanyants vinculades a la infància.

Continguts del curs

• Educació, emocions i autoestima.

• L’expressió d’emocions i la connexió amb les necessitats pròpies.

• Recursos per acompanyar la vivència de les emocions.

• Prevenció i provenció: un model de gestió dels grups.

• Comunicació assertiva.

• Elements dels enfocaments sistèmics útils per a l’aula.

• Resolució de conflictes.

• Les conductes disruptives: possibles causes i intervenció.

miquel-angel Miquel Àngel Alabart, mestre, psicopedagog, terapeuta i editor. Format en Teràpia Gestalt i en Teràpia Familiar Sistèmica. És autor del llibre El bebé feliz. Guia de la crianza natural (Ned Ed.) i co-autor de Emocions i família. El viatge comença a casa (Ed. Graó). Actualment, a més de la seva tasca a l’Associació Arae, és professor associat a la Universitat de Vic, i director de la revista Viure en família.

eva-martinez Eva Martínez Pardo, mestra, formadora i terapeuta. Formada en Teràpia Gestalt i Pedagogia Sistèmica. És especialista en Educació emocional i en el treball pedagògic amb contes i narracions, amb experiència en diversos àmbits: famílies, universitat, docents, etc. És autora de Sota la pell del llop. Acompanyar les emocions amb els contes tradicionals (Ed. Graó) i co-autora de Emocions i família. El viatge comença a casa (Ed. Graó). Col·labora habitualment en publicacions de temàtica educativa. Presidenta de l’Associació Arae.

Dades pràctiques

Dates: 3, 4 i 5 de juliol

Horari: De 9 a 14

Lloc: Barcelona, Espai TCI (Sala B)

Preu general: 75 €

Preu especial: 67,5 € (10%)

Tenen preu especial les persones sòcies d’ Arae o que puguin acreditar les següents condicions: membres o sòcies del CEESC o de la XELL, persones en atur, estudiants, famílies nombroses i monoparentals. En aquests casos caldrà presentar l’acreditació a l’acollida.

S’ha sol·licitat reconeixement del curs al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Ja t’hi pots inscriure! Fes-ho aquí

Formació realitzada en col·laboració amb:

TCI-Logo-300x103

 

Espai TCI

 

Amb el suport de:

xellXarxa d’Educació Lliure 

 

 

 

Cceescol·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya

 

 

 

 

1 responses on "Curs d'estiu: Acompanyament emocional i dinàmica de grups"

Deixa un missatge