AraeBCN

Curs d’estiu: Acompanyament emocional i dinàmica de grups

Formador: Miquel Àngel Alabart

Podríem fer que el nostre grup educatiu sigui un grup que cuidi, on compartir, on acompanyar-se, on sentir-se recolzats? Un presentem un curs per aproximar-nos a la comprensió de les dinàmiques dels grups, aprendre recursos i passar-ho bé!

Aquest juliol te’l portem al teu centre!

Cada cop es parla més d’acompanyament emocional, però com dur-lo a terme? Nosaltres l’ entenem com un aspecte de les relacions humanes, del que es pot tenir cura en els grups educatius. Com? Tant en la relació “tu a tu” com en la gestió del grup perquè aquest sigui també un espai de cura i d’acompanyament.

Objectius:

 • Posar la mirada en l’autoconeixement, l’autocura i la presència des de la qual poder acompanyar grups educatius.
 • Adquirir estratègies i actituds bàsiques de l’acompanyament emocional en el context educatiu, en la seva dimensió grupal.

El curs alternarà propostes vivencials dirigides a la pròpia persona educadora, amb l’experimentació de diferents tècniques i recursos d’acompanyament emocional, de comunicació i de dinàmica de grups, i la integració de tot això amb alguns conceptes teòrics. Ho posarem en relació també amb la possible aplicació en casos conflictius. A partir d’una mirada respectuosa i àmplia, coneixerem elements bàsics sobre les emocions, l’autoestima, la dinàmica dels grups, l’enfocament sistèmic de les relacions, la “provenció” i  gestió de conflictes… i explorarem diverses formes d’acompanyar i gestionar les relacions en els grups.

Adreçat a: mestres, persones educadores i acompanyants vinculades a la infància.

Continguts del curs

 • Educació, emocions i autoestima.
 • L’expressió d’emocions i la connexió amb les necessitats pròpies.
 • Recursos per acompanyar la vivència de les emocions en grup.
 • Prevenció i provenció: un model de gestió dels grups.
 • El cicle de vida dels grups.
 • Dinàmiques per acompanyar el grup en cada etapa.
 • Comunicació assertiva i no violenta.
 • Elements dels enfocaments sistèmics útils per a l’aula.
 • Eines per a la gestió de conflictes.
 • L’assetjament
 • Les conductes disruptives: possibles causes i intervenció.

A qui s’adreça

Professorat d’Educació Primària i Secundària, professionals de l’Educació Social, la Psicopedagogia, la Pedagogia, la Psicologia i en general persones que acompanyen grups.

Aquest any portem el curs al teu centre:

Aquest any portem el curs a centres educatius i socials que ens el demanin, amb l’opció de fer-lo tancat o obert a altres professionals de fora del centre.

Contacta’ns si vols que el fem al teu centre o per saber si es fa una formació oberta a prop teu.

Curs de 15 hores lectives (13,5 hores presencials i 1,5 hores de redacció d’una reflexió personal/professional) – possibilitat de modificar-ne les hores en funció de les necessitats del centre.

Es solicitarà reconeixement del curs al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Atenció! Noves condicions per a centres que vulguin oferir el curs:

Preu del curs de 15 h si aquest és obert a altres professionals: Per a professionals del centre acollidor: 50 € / per a professionals externs: 85 € Mínim en total perquè es faci el curs: 12 persones / Màxim: 20 persones / Màxim de persones inscrites del centre acollidor: 12

Preu per realitzar el curs de 15 h en un centre, exclusiu per a professionals del centre: 750 € per grup tancat d’entre 12 i 20 persones.

Contacteu per a altres opcions.

Sol·licitar el curs, demanar més informació o sol·licitar participar en el curs obert que organitzi un centre: info@araebcn.com

Col·labora:

ceesc

 

2 setembre, 2020

0 responses on "Curs d'estiu: Acompanyament emocional i dinàmica de grups"

Deixa un missatge